Skip to main content

Kymenlaakso ennakoi

Tapahtumat

Muuttuva Kymenlaakso – Tulevaisuusverstas 21.4.2021

[widgetkit id="177" name="Tapahtumat logot"]

Tulevaisuuden katsomisen ja tekemisen taito

Tulevaisuusverstas kokosi jo neljännen kerran kymenlaaksolaiset yhteen ja suuntasi katseemme kohti tulevaa. Tällä kertaa tartuimme yhdessä Kymenlaaksoa kohtaaviin muutosilmiöihin ja etsimme konkreettisia ratkaisuja uhkien kääntämiseksi mahdollisuuksiksi.

Tapahtuman verstasosuuden ryhmätyöskentelyä rytmittivät aiheen pariin johdattavat tietoiskut. Kansallisen tason terveiset ennakointiin ja osaamisen kehittämiseen liittyen esitti Sitran Tapio Huttula. Puheessaan Huttula tutustutti kuulijat osaamisen uudistamisen tarpeisiin ja menestyksen avaimiin tulevaisuuden muutosvoimia ymmärtäen. Yleiskuvaa Kymenlaaksoa kohtaavista muutoksista linjattiin puolestaan Etukeno-hankkeen projektipäällikkö Irina Kujanpään johdolla. Salon kaupungin kehitysjohtaja Mika Mannervesi kertoi esimerkkejä siitä, miten kaupungin elinvoimaisuutta haastaneet tilanteet kohdattiin skenaarioiden avulla ja kehityshankkeet rakensivat jälleen onnistuneesti Salon kilpailukykyä. Tilaisuuden päätti Kymenlaakson liiton aluekehitysasiantuntija Mia Hämäläinen.

Verstaan toteutti Etukeno -hanke toteuttajatahoineen yhteistyössä Kymenlaakson Kauppakamarin ja muiden alueen toimijoiden kanssa.

Kiitos kaikille Muuttuva Kymenlaakso –tulevaisuusverstas 2021 –tapahtumaan osallistuneille!

Tulevaisuusverstas on saatu onnistuneesti päätökseen. Tapahtuma keräsi yhteen 120 kymenlaaksolaista pohtimaan alueemme tulevaisuutta ja toimenpiteitä kohti toivottuja näkymiä. Tulevaisuusverstaan tuloksiin pääset tutustumaan alla olevan raportin ja siihen liittyvän diasarjan kautta. Raporttia kuvittavat tapahtumassa ”piilopiirtäjinä” toimineiden opiskelijoiden kuvitukset. Diasarja on tarkoitettu tuloksista kertomisen avuksi. Sen toisella sivulla on ohjeistus diojen käyttämisestä.

Mukana on myös tapahtumassa esitetty kooste Kymenlaakson nykytilanteesta ja tulevaisuuden tekemisestä (Irina Kujanpään esitys).

Tulevaisuusverstas 21.4.2021

pdf

Kujanpää_Etukenossa tulevaisuuteen_diat

Tiedoston koko: 3.22 MB
Hits : 105
Lisätty: 04.05.2021
pdf

Tulevaisuusverstas 2021 loppuraportti

Tiedoston koko: 2.92 MB
Hits : 291
Lisätty: 04.05.2021
pptx

Tulevaisuusverstas 2021_diat

Tiedoston koko: 9.49 MB
Hits : 350
Lisätty: 04.05.2021