Sitran "Miten osaajat liikkuvat alueilla?" -selvityksen julkistustilaisuus ke 27.10. klo 9.00 - 10.30

Esiteltävä aineisto luo kokonaiskuvan vastavalmistuneiden sijoittumisesta työmarkkinoille ja koulutettujen osaajien liikkuvuudesta alueiden välillä. Tilaisuus tarjoaa tietoa ajankohtaiseen keskusteluun työpaikkojen ja osaavan työvoiman alueellisesta kohtaamisesta.

Tilaisuudessa julkaistavat sisällöt ovat:

  • Selvitys maakuntien osaajaprofiileista, ammatillisen toisen asteen ja korkea-asteen vastavalmistuneiden sijoittumisen työmarkkinoille sekä koulutettujen osaajien alueellisesta muuttoliikkeestä. Sen on tilastotietojen pohjalta laatinut Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI.
  • Verkkopalvelu, josta voi hakea seutu- ja maakunnittain elinvoimaan ja koulutustasoon liittyviä tunnuslukuja
  • Muistio, jossa esitellään neljän alueen esimerkit osaajien riittävyydestä: Pirkanmaa, Raahen seutukunta, Ylä-Savon seutukunta ja Seinäjoen ja Ilmajoen kunnat

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen kommentoi tilaisuudessa selvityksen löydöksiä peilaamalla niitä ajankohtaiseen keskusteluun osaajapulasta. Muita kommentteja kuullaan Alueiden osaamisen aika -hankkeeseen  osallistuneilta osaamisen ja elinvoimakysymysten parissa työskenteleviltä asiantuntijoita. Ohjelma tarkentuu lähempänä tilaisuutta tapahtuman verkkosivulle.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti koulutuspolitiikasta ja aluekehittämisestä kiinnostuneille henkilöille ja päättäjille sekä osaajien saatavuudesta kiinnostuneille työelämän toimijoille.

Verkkotapahtuma järjestetään Zoom-verkkoalustalla. Suoraa lähetystä voi myös seurata YouTube-kanavalla, johon tulee linkki tapahtuman verkkosivulle juuri ennen tilaisuutta.

Lisätietoja tapahtumasta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmoittaudu tästä!

  • Osumia: 36

Älykäs ohjaus - Opinto- ja uraohjaukseen lisätukea

Kuten hyvin tiedämme, ohjaus on ohjaajan ja ohjattavan yhteistyötä ja vuorovaikutusta. Ohjaustarpeet ovat lisääntyneet, mutta ohjauksen resurssit ovat niukat. Teknologialla ei voi korvata ohjauksellisia kohtaamisia, mutta sitä voidaan hyödyntää lisäapuna ohjauksessa. Miten esimerkiksi tekoälyllä voidaan tukea hyvien asiakaskokemusten syntymistä ohjauksen laadusta? Millaisia ovat tekoälyllä tuetut opinto- ja uraohjauksen prosessit parhaimmillaan? Entä miten varmistetaan, että teknologiset ratkaisut ovat eettisiä ja täyttävät hyvän ohjauksen kriteerit omalta osaltaan?

Tervetuloa näiden kysymysten äärelle viiden erillisen webinaarin merkeissä. Tietoa webinaareista saa mieluusti levittää. Kiitos.

https://www.xamk.fi/wp-content/uploads/2020/01/ao_webinaari_save_the_date_1200x628-1.png

Ilmoittautumiset webinaareihin tämän linkin kautta:
https://forms.office.com/r/buiACUk8gN

 

Webinaarit ovat osa Älykäs ohjaus-hankkeen tapahtumia.
https://www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitys/alykas-ohjaus-tekoaly-asiakaslahtoisessa-opinto-ja-uraohjauksessa/

  • Osumia: 41

Kutsu: FinnSight 17.11.2021 - Tutkitulla tiedolla tulevaisuuteen!

Lisakuvat:
  • images/FinnSight2021.jpg

Finnsight 2021: Tutkitulla tiedolla tulevaisuuteen!

17.11.2021 klo 9.00–14.00, verkossa

Tervetuloa FinnSight 2021 -ennakointifoorumiin!

Millainen on yhteiskuntamme ja maailma vuonna 2030? Miten tulevaisuutta rakentaessamme huomioimme kokonaiskestävyyden? Miten voimme tutkitun tiedon avulla vaikuttaa hyvän elämän edistämiseen omassa arjessamme, Suomessa ja maailmalla? Millä tiedoilla ja keinoilla matkaamme kohti 2030-lukua?

FinnSight 2021 Tutkitulla tiedolla tulevaisuuteen! -ennakointifoorumin keskusteluissa suunnistetaan kohti tulevaisuutta. Tieteen roolia tulevaisuuden suunnannäyttäjänä ja rakentajana käsitellään monesta näkökulmasta puheenvuoroissa ja paneelikeskusteluissa. Päivän työpajassa puolestaan tutkimme nuorten signaalitiedustelijoiden kanssa positiivisia tulevaisuuden signaaleja ja niistä itäviä toivottuja tulevaisuuksia.

Päivän ohjelma löytyy tapahtumasivulta.

Ilmoittauduthan viimeistään 15. marraskuuta täällä.

Lähetämme osallistumisohjeet ja linkin tilaisuuteen vain ilmoittautuneille.

Tervetuloa!

FinnSightin järjestelytoimikunta

  • Osumia: 74

Kotimaan matkailu oli vahvaa heinäkuussa

Kymenlaaksossa kirjattiin tämän vuoden heinäkuussa 65.100 rekisteröityä yöpymistä (+31,8 %), joista kotimaisia oli 62.700 ja ulkomaalaisten tekemiä 2.400 yötä. Näin ollen suomalaisten rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät 34 prosenttia ja ulkomaalaisten rekisteröidyt yöpymiset vähenivät 11 prosenttia. Yhteensä yöpymiset lisääntyivät 32 prosenttia viime vuoden heinäkuusta. Vapaa-ajan matkailijat viettivät 57.100 yötä (+37,3 %) ja business-matkailijat 8.000 yötä (+2,6 %) Kymenlaaksossa.

Koko maassa kirjattiin yhteensä 3,3 miljoonaa rekisteröityä yöpymistä (+29,6 %), joista kotimaisia oli 3,2 miljoonaa (+29,5 %) ja ulkomaalaisten tekemiä 186.000 yötä (+30,8 %).

Matkailijat käyttivät rahaa heinäkuussa Kymenlaaksossa yhteensä 1,9 miljoonaa euroa (141 per matkailija).  Yöpyneet matkailijat kuluttivat 714.000 euroa ja päiväkävijät 1,2 miljoonaa euroa. Tammi- ja heinäkuun välillä kulutus oli yhteensä 4,9 miljoonaa euroa.

Lue lisää täältä.

 

  • Osumia: 57

LÄMPIMÄT KIITOKSET valtakunnallisen alue-ennakoinnin ”Turvallinen tulevaisuus” -seminaarin osallistujille!

Lisakuvat:
  • images/kuvitus/k_turvallinen_tulevaisuus.jpg

Toivomme, että esitykset olivat mielenkiintoisia ja avasivat tulevaisuuden ennakointia laajalti turvallisuuden eri näkökulmista. Kiitos myös antamistanne positiivisista kommenteista ja arvioinneista puhujillemme, he ansaitsivat ne todellakin! Seminaarin materiaalit löytyvät täältä.

Luovutamme alue-ennakoinnin seminaarin järjestelyvastuun vuodelle 2022 Kainuulle, toivottavasti siellä jo tavataan livenä! Hyvää syksyä kaikille!

  • Osumia: 98


Kymenlaakson liitto 2021-. © Oikeudet muutoksiin pidetään.