Skip to main content

Kohtaannon tiedolla johtamisen tilannekuva -webinaari 15.2.2024 klo 13-15

Tervetuloa seuraamaan Kohtaannon tiedolla johtamisen tilannekuva –webinaaria, jonka järjestää valtakunnallinen Tulevaisuuden Työmarkkinat ESR+ -koordinaatiohanke!

Koordinaatiohankkeen keskeisenä tavoitteena on kehittää ja koordinoida kohtaannon tiedolla johtamista sekä valtakunnallisesti että alueellisesti. Kartoitamme mm. kohtaannon tiedolla johtamiseen liittyviä valmiuksia ja haasteita sekä kehittämismahdollisuuksia kohtaannon toimijoiden ja verkostojen osalta.

Järjestettävässä webinaarissa esitetään tiedolla johtamisen ja kohtaannon asiantuntijoiden puheenvuoroja aihepiiristä. Tilaisuus myös tallennetaan ja se julkaistaan hankkeemme sivustolla myöhemmin katsottavaksi.

Aika: To 15.2.2024 klo 13:00–15:00

Paikka: Teams - osallistumislinkki tästä

Ohjelma

1. Avaussanat. Tulevaisuuden Työmarkkinat ESR -koordinaatiohanke, projektiasiantuntija Joonas Karhinen / 5min

2. Työllisyyden ja kohtaannon tiedolla johtamisen tilannekuva. Olli Oosi, senior partner, Owal Group / 40 min

3. Kommenttipuheenvuoro. Lari Anttonen, neuvotteleva virkamies, TEM / 15 min

(Tauko n. 5 min)

4. Kohtaanto kohdilleen: Ennakoinnin arkinäkymiä ja ydinkysymyksiä Lahdesta. Katja Karevaara, erityisasiantuntija, Lahti / 20 min

5. TE- ja koto-palveluiden tiedolla johtaminen hanke ja KEHA-keskuksen uusi rooli. Santtu Sundvall, hankepäällikkö, KEHA-keskus / 20 min

6. Lopuksi: Tulevaisuuden Työmarkkinat-hankkeen tiedolla johtamisen tehtävät. Projektiasiantuntija Joonas Karhinen / 10min

Tilaisuuden aihepiiriin ja hankkeemme tiedolla johtamisen tehtäviin liittyen käynnissä on myös selvitys, jonka toteuttaa Owal Group kyselytutkimuksena! Mikäli teillä on näkemyksiä kohtaannon tiedolla johtamisen tilanteesta ja haluat jakaa niitä selvityksessämme hyödynnettäväksi, pääset vastaamaan kyselyyn oheisen linkin kautta 23.2.2024 mennessä: https://fi.eu.research.net/r/kohtaannontiedollajohtaminen 

Lisätietoja:

Joonas Karhinen

Projektiasiantuntija

Tulevaisuuden Työmarkkinat ESR+ -koordinaatiohanke

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  • Osumia: 29

Sitran alkuvuoden tapahtumia

  • Lisakuvat:
    • Kuva:

Kuka pääsee keskustelemaan tulevaisuuksista, kenen näkemykset otetaan huomioon ja ketä tulevaisuuskuvissa on edustettuina? Tervetuloa mukaan kevään 2024 tulevaisuusvalta-aiheisin tapahtumiin!

18.1.2024: Lisää ääniä tulevaisuuskeskusteluun!

Mitä? Tulevaisuusvalta-muistion julkkareissa pureudumme siihen, mistä tulevaisuusvallassa on oikein kyse ja miten tulevaisuusvaltaa voi laajentaa. Keskustelemassa toimialajohtaja Maija Hyle Diakonissalaitokselta, käsityönopettaja Anni Valasmo Arabian peruskoulusta ja Futures Lead Katri Kallio VTT:ltä. Lisäksi avaamme haun Tulevaisuusvalta-ohjelmaan, jossa rahoitetaan kokeiluhankkeita tulevaisuusvallan laajentamiseksi.

Milloin? Torstaina 18.1.2024 klo 14.00–15.00. (Tilaisuudesta ei julkaista tallennetta.)

Missä? Verkossa

Kenelle? Tilaisuus on suunnattu erityisesti ennakoinnin ja osallisuuden kysymysten parissa työskenteleville asiantuntijoille, sekä kaikille, joita tulevaisuuteen liittyvät valtakysymykset kiinnostavat. Kannattaa myös tulla linjoille, jos kevään Tulevaisuusvalta-ohjelma kiinnostaa.

Miten mukaan? Ilmoittaudu tästä

Mistä lisätietoa? Tapahtuman tarkempi kuvaus, ohjelma ja puhujatiedot löytyvät tapahtumasivulta. 

 

6.2., 13.2. ja 15.2.2024: Tulevaisuusajattelusta tulevaisuusvaltaan -webinaarit

Mitä? Tulevaisuusajattelusta tulevaisuusvaltaan -webinaarisarja pureutuu tulevaisuusajattelun ja tulevaisuusvallan teemoihin. Kolmen webinaarin sarjassa edetään tulevaisuusajattelun perusteista tulevaisuusvaltaan ja sen laajentamisen mahdollisuuksiin.

Milloin? 6.2. klo 14-15.15, 13.2. klo 14-15.15 ja 15.2. klo 14-15.15

Missä? Verkossa

Kenelle? Webinaarit on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuusajattelusta ja tulevaisuusvallan laajentamisesta. Ennakko-osaamista ei tarvita. Osallistuminen webinaarisarjaan on myös edellytys Tulevaisuusvalta-kokeiluohjelmaan hakemiselle.

Miten mukaan? Ilmoittaudu tapahtumasivulla

Mistä lisätietoa? Webinaarien tarkempi kuvaus, ohjelma ja kouluttajatiedot löytyvät tapahtumasivulta. 

 

Merkkaa muistiin: Haku Tulevaisuusvalta-ohjelmaan keväällä 2024 - hakuklinikka 5.3.2024

Mitä? Sitra käynnistää keväällä 2024 haun Tulevaisuusvalta-ohjelmaan, jossa kokeillaan tulevaisuusvallan laajentamista käytännössä. Mukaan voivat hakea tulevaisuusvallan laajentamisesta kiinnostuneet tiimit, joille Sitra tarjoaa koulutusta, sparrausta, rahoitusta omalle kokeilulle ja vertaistukifoorumin. 

Milloin? Hakuilmoitus, tarkempi aikataulu ja kokeiluhankesuunnitelmapohja julkaistaan Sitran verkkosivuilla 18.1.2024. 
Hakemuksia voi lähettää 16.2.2024 alkaen ja hakuaika päättyy 31.3.2024. Ohjelma käynnistyy kesällä 2024 ja jatkuu alkuvuoteen 2025.

Kenelle? Ohjelma on tarkoitettu toimijoille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuusvallan laajentamisesta ja haluavat tuoda uusia ääniä tulevaisuuden kannalta merkittäviin keskusteluihin. Hakijan tulee olla rekisteröity organisaatio, eli yksityishenkilöistä koostuva tiimi ei voi hakea mukaan ohjelmaan.  

Miten mukaan? Osallistu ensin Tulevaisuusajattelusta tulevaisuusvaltaan -webinaarisarjaan ja hae sitten mukaan ohjelmaan. Webinaarisarjaan osallistuminen tai webinaaritallenteiden katsominen on edellytys Tulevaisuusvalta-ohjelmaan valinnalle, sillä webinaareissa opitaan ohjelman kannalta tärkeitä perustietoja. 

Mistä lisätietoa? Hakuilmoitus ja kokeiluhankesuunnitelmapohja julkaistaan Sitran verkkosivuilla 18.1.2024. Järjestämme myös erillisen hakuklinikan 5.3.2024 klo 14-15. Ilmoittaudu klinikalle tapahtumasivulla.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Kutsua saa jakaa eteenpäin.

Sitran Ennakointi-tiimi

  • Osumia: 68

Uusi julkaisu XAMKilta: Osallistavaa ennakointia – Kehittäjän tulevaisuustyöpajamenetelmät

  • Lisakuvat:
    • Kuva:

Osallistavat tulevaisuustyöpajat mahdollistavat monimuotoisten osallistujajoukkojen yhteisen tulevaisuustyöskentelyn. XAMKilta juuri ilmestyneessä julkaisussa aihetta tarkastellaan erityisesti Kymenlaaksossa toteutettujen työpajakonseptien avulla. Julkaisu on osa Kymenlaakson liiton rahoittaman Näkymä -tulevaisuusdataa päätöksentekooon hankkeen toimenpiteitä. Julkaisu löytyy myös sivuston julkaisut-kohdasta jatkossa.

  • Osumia: 57

Löytyykö nuorten tulevaisuus Kymenlaaksosta?

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMKin julkaisusta READ nro 4/2023 löytyy Kati Viljakaisen kirjoitus nuorille kohdistetusta kyselystä heidän tulevaisuudestaan. Kouvolalaisilta yhdeksäsluokkalaisilta kysyttiin, löytyykö heidän tulevaisuutensa Kymenlaaksosta. Kannattaa lukea kirjoituksesta heidän vastauksensa ja Katin analyysia asian tiimoilta.

Lue lisää täältä!

 

  • Osumia: 47