Tulevaisuuden ruokasektori ja elintarviketeollisuuden vuosiseminaari 27.11 (myös webcast)

Elintarvikealan ja ruokasektorin vuosiseminaarissa kuullaan ajankohtaiset kuulumiset toimialan kehittymisestä, kansainvälistymisestä, pakkauksista sekä yrittäjien kokemuksia yrityksensä kehittämisestä. Tilaisuudessa keskitytään ajankohtaisiin asioihin mm. ruokapakkauksiin, julkisten keittiöiden lähiruoan käytön aluetaloudellisiin vaikutuksiin, viennin porrasaskelmiin ja yritysryhmähankkeesta saatuihin kokemuksiin.  Tilaisuudessa julkistetaan Elintarvikealan toimialakatsaus ja toimialabarometri sekä kerrotaan viennin ajankohtaisia kuulumisia. Aamupäivän järjestää valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja iltapäivän TEM toimialapalvelu.

Tilaisuus on tarkoitettu elintarvikealan ja ruokasektorin yrittäjille, toimijoille, kouluttajille, hankkeiden vetäjille, kehittäjille, rahoittajille sekä muille alasta kiinnostuneille. Tilaisuus lähetetään reaaliaikaisesti myös verkossa ja puheenvuorot nauhoitetaan jälkikäteen katsottaviksi.

Aika: 27.11.2019 klo 9.45 – 15.15 (aamukahvi klo 9.00 alkaen)
Paikka: Maa- ja metsätalousministeriö, Paja, Mariankatu 9, Helsinki
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tilaisuuteen (myös webcasting:iin) viimeistään 20.11.2019: http://ty.fi/ruoka-vuosiseminaari2019

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja ennen tilaisuutta. Tilaisuus on maksuton. Huom! Muista ottaa jokin kuvallinen henkilökortti mukaan. Sisääntulossa tarkastetaan jokaisen henkilöllisyys.

Ohjelma

9.00 – 9.45 Aamukahvi
Tulevaisuuden ruokasektori klo 9.45 – 12

aamupäivän puheenjohtajana toimii projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus

9.45

Tervetuloa!
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä

Maailmaa pelastamassa, ruokapakkaus kerrallaan. Liiketoimintaan vaikuttavia huomioita
www.packageheroes.fi STN-hankkeesta.
Professori Henri Hakala, LUT yliopiston kauppakorkeakoulu

Julkisten keittiöiden lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset
Leena Viitaharju, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

Yritysryhmien kehittämishankkeiden hyvät käytänteet
Projektiasiantuntija Suvi-Tuulia Leinonen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Ei mitään menetettävää – Härtelön tarina
Francesca Åström, Co-Founder Lipasu Oy

Viennin askeleet ja apurit
Ylitarkastaja Saara Lönnroth, Ruokavirasto, vientijaosto

12.00 -13.00 Tauko, tarjolla kahvia suolaisen kera klo 12.30 alkaen
Elintarviketeollisuuden vuosiseminaari klo 13 – 15.15

iltapäivän puheenjohtajana toimii kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö

13.00

Avaus
Teollisuusneuvos Sampsa Nissinen, TEM

Hyvää huomista, elintarvikeala! Toimialaraportin ja pk-elintarvikeyritysbarometrin julkaisu
Toimialapäällikkö Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Menestyvä elintarvikeala luo menestystä Suomelle
Toimitusjohtaja Pia Pohja, Elintarviketeollisuusliitto ry

Suomen elintarvikevienti kasvu-uralla – mahdollisuudet maailmalla
Global opportunity leader Lili Lehtovuori, Business Finland/Food from Finland

Innovaatiolla ja kansainvälistymisella kasvuun, Kaslinkin kehityksen vaiheet
Toimitusjohtaja Jyrki Karlsson, Kaslink Oy

Keskustelua ja tilaisuuden yhteenveto
Kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö

15.15 Tilaisuus päättyy
Tervetuloa!

 

Cursor
Logo Tehaayhes B
Logo Ely
Logo Kll
Logo Ksao
Logo Ksao
Logo K Aik
Kinno
Logo Kk N
Logo Kll
Logo Yrittajat N