Sitra järjestää: Tulevaisuustarinoita koronan muuttamasta maailmasta & Poikkeusajan dialogi

Koronapandemia muuttaa maailmaamme. Mitä pidempiaikaisia vaikutuksia koronalla on ja miltä toivottavat tulevaisuudet voisivat näyttää? Tervetuloa tulevaisuustiedon ja -keskustelun äärelle kahteen eri tilaisuuteen: Tulevaisuustarinoita koronan muuttamasta maailmasta 5.11. sekä Poikkeusajan dialogi: Toisenlaiset tulevaisuudet 12.11.  

Tulevaisuustarinoita koronan muuttamasta maailmasta 5.11.2020 

Megatrendit koronan valossa -selvityksen webinaarijulkistuksessa 5.11. kuulet, minkälaisia pidemmän aikavälin vaikutuksia koronalla on megatrendeihin, mistä asioista olisi tärkeä keskustella juuri nyt, kun rakennamme toisenlaista tulevaisuutta ja mitkä asiat luovat toivoa tässä hetkessä. 

Julkaisu pohjautuu kesällä julkaistuun Koronan vaikutukset -artikkelisarjaan

Pohdimme tilaisuudessa myös kolmen tulevaisuustarinan avulla, miltä toivottavat tulevaisuudet voisivat näyttää ekologisen jälleenrakennuksen, demokratian ja reilun datatalouden näkökulmasta. Tulevaisuustarinoita meille tarjoilevat Matilda Kivinen, Sara Nyman sekä Sari Rautio. Tarinoita syvennetään tulevaisuuspaneelissa, jonka vetää Ylen Runoraadistakin tuttu Minna Joenniemi ja jossa keskustelevat Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala, Helsingin yliopiston tutkija Mika Pantzar sekä Culturan ohjelmajohtaja Anna Sidorova. Ohjelma tarkentuu lähempänä. 

Jos haluat päästä jatkamaan keskustelua tilaisuuden teemoista, olet tervetullut myös Poikkeusajan dialogiin 12.11. (katso alta lisää). 

Aika ja paikka: 5.11. klo 9.00-10.30 YouTube. 
Katso lisätiedot tapahtumasivulla ja ilmoittaudu mukaan 5.11. tapahtumaan tästä

Poikkeusajan dialogi: Toisenlaiset tulevaisuudet 12.11.2020 

Tervetuloa Poikkeusajan dialogiin toisenlaisesta tulevaisuudesta. Keskustelun tavoitteena on syventää ymmärrystä siitä, millaista parempaa tulevaisuutta haluamme rakentaa koronan muuttamassa maailmassa. Mikä Sinussa esimerkiksi herättää toivoa juuri nyt? 

Keskustelu on jatkoa 5.11. tilaisuudelle ja tarkoituksena on käsitellä Megatrendit koronan valossa selvityksessä esille nousseita, keskustelijoiden näkökulmasta keskeisiä tulevaisuuteen vaikuttavia teemoja. Osallistuaksesi dialogiin sinun ei kuitenkaan tarvitse osallistua aiempaan tilaisuuteen. Siitä saat toki oivaa ajatusruokaa omille tulevaisuuspohdinnoille, joihin tässä Toisenlaiset tulevaisuudet -dialogissa keskitymme. 

Kuulemme ensin lyhyen dialogisen alustuksen aiheeseen ”Toisenlainen tulevaisuus”, jonka jälkeen osallistujat jaetaan pienryhmiinjoissa keskustelua käydään dialogiin pohjaavalla Erätauko-menetelmällä. Keskustelua käydään 1,5 tunnin ajan ja lopuksi siinä syntyneet oivallukset käsitellään ja kerätään talteen.  

Aika ja paikka: 12.11. klo 14-16  Zoom (saat linkin lähempänä tilaisuutta). 
Katso lisätiedot tapahtumasivulta ja ilmoittaudu mukaan 12.11. tapahtumaan tästä

Kenelle: Tulevaisuudesta kiinnostuneille, toiveikkaille tai mietteliäille, jotka haluavat osallistua tasavertaiseen keskusteluun, jossa tittelit ja oppiarvot jätetään narikkaan. 

Keskustelu on osa Poikkeusajan dialogeja, joten samana päivänä järjestetään ympäri Suomen suuri määrä keskusteluja elämästä koronan aikana ja tulevaisuudessa. Keskusteluista tehdään yhteenveto, jonka valtiovarainministeriö toimittaa valtion ja kuntien hallinnoille. Yhteenveto julkaistaan myös kaikkien hyödynnettäväksi osoitteeseen www.eratauko.fi

Poikkeusajan dialogeja koordinoi DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö, oikeusministeriö, Sitra ja valtiovarainministeriö. 

 

Tulosta

Cursor
Logo Tehaayhes B
Logo Ely
Logo Kll
Logo Ksao
Logo Ksao
Logo K Aik
Kinno
Logo Kk N
Kymenlaaksonkesayliopisto
Logo Kll
Logo Yrittajat N