Tule mukaan Sitran Tulevaisuustaajuus-työpajamenetelmän julkistukseen 12.1.2021!

Tuntuuko siltä, että vuosi 2021 saisi olla edeltäjäänsä parempi? Tiistaina 12. tammikuuta julkaisemme Tulevaisuustaajuuden - työpajamenetelmän toisenlaisten tulevaisuukisen rakentamiseen.

Tervetuloa Tulevaisuustaajuus-työpajamenetelmän julkistukseen!

Koronapandemia mullisti vuoden 2020 sellaiseksi, jonka varmasti muistamme – halusimme tai emme. Epävarmuus ja sumeat tulevaisuudennäkymät käänsivät katseet vahvasti nykyhetkeen, selviämiseen päivä kerrallaan. Tammikuussa katsomme kuitenkin rohkeasti pidemmälle ja pohdimme tulevaisuutta, joka on kuvittelemisen ja tavoittelemisen arvoinen.

Miten onnistumme siirtymässä entistä kestävämpään yhteiskuntaan? Tarvitsemme ainakin lisää ihmisiä ja organisaatioita mukaan keskustelemaan tulevaisuudesta, innostumaan siitä ja myös toimimaan sen puolesta. Tulevaisuustaajuus-työpajamenetelmä tukee näitä tarpeita yhdistäen tulevaisuusajattelun ja muutoksentekemisen helposti lähestyttäväksi kokonaisuudeksi.

Tässä tapahtumassa julkaisemme työpajamenetelmän kaikkine materiaaleineen avoimeen käyttöön sekä avaamme haun Tulevaisuustaajuus vetäjäkoulutuksiin. Kuulemme myös The Good Ancestor -kirjan kirjoittaja, filosofi Roman Krznaricin ajatuksia siitä, miksi meidän pitäisi ajatella ylisukupolvisesti. Lisäksi iltapäivällä on mahdollisuus osallistua Tulevaisuustaajuus-työpajoihin. Voit osallistua vain aamun tilaisuuteen, vain iltapäivän työpajaan tai molempiin.

Päivän ohjelma

9.00 Julkistustilaisuus alkaa - tervetuloa linjoille!

Tulevaisuustaajuus – työpajamenetelmä toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen – Jenna Lähdemäki-Pekkinen ja Liisa Poussa, Sitra

How to Switch on Your Long-Term Brain? Roman Krznaric

10.00 Julkistustilaisuus päättyy

Haluatko osallistua myös iltapäivän työpajaan klo 13.00-16.00? Valitse sinulle sopivin aihe ja ilmoittaudu mukaan!

Järjestämme iltapäivällä neljä kaikille avointa Tulevaisuustaajuus-työpajaa, joista kolmessa keskitytään johonkin tiettyyn aiheeseen. Kuhunkin työpajaan voi osallistua 20 henkilöä. Osallistuminen ei vaadi mitään ennakko-osaamista, vain avoimen mielen ja halun pysähtyä tulevaisuuden äärelle. Suosittelemme osallistumista etenkin, jos harkitset hakemista keväällä alkaviin vetäjäkoulutuksiin. Työpajat järjestetään Zoomissa ja ne kestävät kolme tuntia. Sitouduthan olemaan läsnä koko työpajan ajan.

1. Tulevaisuustaajuus, vetäjinä Jenna Lähdemäki-Pekkinen ja Milma Arola Sitra
2. Tulevaisuustaajuus ekologisesta kestävyydestä, vetäjinä Liisa Poussa ja Salla Nurminen Sitra
3. Tulevaisuustaajuus demokratiasta, vetäjinä Hannu-Pekka Ikäheimo ja Jukka Vahti Sitra
4. Tulevaisuustaajuus teknologiasta, vetäjinä Mikko Dufva ja Riina Pulkkinen, Sitra

Lisätietoja Tulevaisuustaajuudesta ja tilaisuudesta verkkosivuillamme

Sitovat ilmoittautumiset 7.1.2021 mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään jatko-ohjeet osallistumiseen 8.1. mennessä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tulevaisuustaajuuksille!

Ilmoittaudu tästä!

 

Tulosta

Cursor
Logo Tehaayhes B
Logo Ely
Logo Kll
Logo Ksao
Logo Ksao
Logo K Aik
Kinno
Logo Kk N
Kymenlaaksonkesayliopisto
Logo Kll
Logo Yrittajat N