Kymenlaakson ennakoi

Ajankohtaista

Jaa tämä artikkeli

Tervetuloa maksuttomaan webinaariin; Huomaa paras Kymenlaaksossa 29.9.2021!

Huomaa paras Kymenlaaksossa! Yhteistyöllä vetovoima nousuun ja lisää osaajia lisää seudulle

Millä Kymenlaakso ja sen kunnat erottautuvat alueiden välisessä kilpailussa? Mitä voimme tehdä paremmin, jotta saamme houkuteltua seudulle uusia osaajia ja asukkaita? Jos Kymenlaakson kunnat olisivat ihmisiä, millaisia tyyppejä he olisivat?

Kymenlaaksossa on monilla aloilla pulaa niin käytännön työn osaajista kuin korkeasti koulutetuista asiantuntijoistakin. Uusien osaajien houkuttelu on alueen elinvoiman kehittymiselle tärkeää. Meillä on monipuoliset puitteet ja mahdollisuudet hyvälle elämälle, mutta miten osaisimme kertoa vahvuuksistamme muillekin? Keskeistä on, että tunnistetaan alueen voimavarat ja tuodaan positiivisia tarinoita esille sekä kehitetään alueen yhteistä brändityötä, todettiin keväällä 2021 pidetyn Kymenlaakson tulevaisuusverstaan tuloksissakin. Yritykset tarvitsevat osaajista käytävässä kilpailussa tuekseen houkuttelevan toiminta- ja asuinympäristön. Osaajien ja uusien asukkaiden houkuttelua sekä vetovoimaisuutta edistetään laajalla yhteistyöllä ja yhteisellä tahtotilalla.

“Huomaa paras Kymenlaaksossa!” -tapahtumassa 29.9.2021 klo 9-12 pohditaan Kymenlaakson sekä sen kuntien identiteettiä ja vetovoimatekijöitä osaajien houkuttelun tukena. Tilaisuus on suunnattu Kymenlaaksossa rekrytointiin ja työnantajakuviin liittyvää markkinointia ja viestintää tekeville tai siihen vaikuttaville henkilöille, mutta myös muille aiheesta kiinnostuneilla. Tilaisuudessa tarkastellaan, millainen yrittämisen, viihtymisen ja asumisen alusta Kymenlaakso on. Tunnistamme yhdessä vahvuudet ja mietimme, miten nostaa parhaat puolet esiin. Visioimme tulevaisuutta ja muutoksen suuntaa. Alueemme elinvoimaisuuden kannalta on tärkeää, että luomme yhdessä positiivista ilmapiiriä sekä puheilla että teoilla.

Teemaan johdattelevat asiantuntijoiden inspiraatiopuheenvuorot. Lakutehtailija Timo Nisula, työelämäuudistaja ja valmentaja Riitta Hyppänen sekä Experience Advisor, Investor Mikko-Pekka Hanski tuovat aamuun punnitut näkemyksensä ja käyvät aiheesta dialogisen väittelyn. Sen jälkeen tilaisuuden osallistujat pääsevät nostamaan esiin seudun vahvuuksia ja hahmottelemaan kuntapersoonia. Lopuksi yhteisessä keskustelussa mietitään konkreettisia keinoja vahvistaa Kymenlaakson identiteettiä ja vetovoimaa. Tiedossa on myös taidelähtöisiä menetelmiä osallistujien luovaa ajattelua herättelemään. Tapahtuma järjestetään koronatilanteesta johtuen verkossa.

Ilmoittautumiset ja tarkemmat ohjelmatiedot

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä alueen vetovoimaisuutta edistävät hankkeet.

Lisätietoja:

Jaana Lauhkonen-Teräväinen, p. 020 615 6159, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Irina Kujanpää, p. 050 447 1506, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Laura Lehtinen, p. 044 702 8451, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Piia Kleimola, p. 050 3059392, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Kymenlaakson liitto 2021-. © Oikeudet muutoksiin pidetään.