Kymenlaakson ennakoi

Ajankohtaista

Jaa tämä artikkeli

Sitran "Miten osaajat liikkuvat alueilla?" -selvityksen julkistustilaisuus ke 27.10. klo 9.00 - 10.30

Esiteltävä aineisto luo kokonaiskuvan vastavalmistuneiden sijoittumisesta työmarkkinoille ja koulutettujen osaajien liikkuvuudesta alueiden välillä. Tilaisuus tarjoaa tietoa ajankohtaiseen keskusteluun työpaikkojen ja osaavan työvoiman alueellisesta kohtaamisesta.

Tilaisuudessa julkaistavat sisällöt ovat:

  • Selvitys maakuntien osaajaprofiileista, ammatillisen toisen asteen ja korkea-asteen vastavalmistuneiden sijoittumisen työmarkkinoille sekä koulutettujen osaajien alueellisesta muuttoliikkeestä. Sen on tilastotietojen pohjalta laatinut Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI.
  • Verkkopalvelu, josta voi hakea seutu- ja maakunnittain elinvoimaan ja koulutustasoon liittyviä tunnuslukuja
  • Muistio, jossa esitellään neljän alueen esimerkit osaajien riittävyydestä: Pirkanmaa, Raahen seutukunta, Ylä-Savon seutukunta ja Seinäjoen ja Ilmajoen kunnat

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen kommentoi tilaisuudessa selvityksen löydöksiä peilaamalla niitä ajankohtaiseen keskusteluun osaajapulasta. Muita kommentteja kuullaan Alueiden osaamisen aika -hankkeeseen  osallistuneilta osaamisen ja elinvoimakysymysten parissa työskenteleviltä asiantuntijoita. Ohjelma tarkentuu lähempänä tilaisuutta tapahtuman verkkosivulle.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti koulutuspolitiikasta ja aluekehittämisestä kiinnostuneille henkilöille ja päättäjille sekä osaajien saatavuudesta kiinnostuneille työelämän toimijoille.

Verkkotapahtuma järjestetään Zoom-verkkoalustalla. Suoraa lähetystä voi myös seurata YouTube-kanavalla, johon tulee linkki tapahtuman verkkosivulle juuri ennen tilaisuutta.

Lisätietoja tapahtumasta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmoittaudu tästä!Kymenlaakson liitto 2021-. © Oikeudet muutoksiin pidetään.