Skip to main content

Kymenlaakso ennakoi

Ajankohtaista

Jaa tämä artikkeli

Artikkeli julkaistu: 04.03.2021

Kuukausittaiset Kymenlaakson työllisyysanalyysit ovat täällä!

Mitä Kymenlaakson työllisyydelle kuuluu?

Vastauksen saat materiaalipankistamme, johon tuotetaan kuukausittain raportti alueen työllisyystilanteesta. Luvut perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastoon ja Kymenlaakso-katsaus toimii tarkentavana lisäjulkaisuna Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen Työllisyyskatsaukselle.

Tammikuun 2021 tilanne

Kymenlaakson työttömyysluvut ovat nousseet viime vuoden tammikuusta kaikissa alueen kunnissa. Koko Kymenlaaksossa työttömiä oli 10 747 ja määrä nousi vuodentakaisesta 13 %. Työttömyyden kasvusta huolimatta tilanne on kuitenkin kohtuullisen positiivinen. Nousuprosentti on matalampi kuin missään vaiheessa koronapandemian aikana ja edelliskuustakin työttömyys kääntyi laskuun (-6 %). Myös maanlaajuisesti peilaten Kymenlaaksossa menee verrattain hyvin. Työttömyyden prosentuaalinen nousu edellisvuodesta on selvästi koko maata matalampaa. Toisaalta työttömyysaste on Kymenlaaksossa (14,5 %) koko Suomea (12,7 %) heikompi.

Julkaisusta saa selville maakunnan työllisyyden yleiskuvan ja kehityksen lisäksi myös kuntien työttömyysasteet sekä tarkempaa analyysia seutukunnittain. Seutukuntatasolla ruoditaan muun muassa työttömyyslukujen kehitys, naisten ja miesten tilanne, lomautukset, pitkäaikaistyöttömien määrä, nuorten työttömyys, vieraskieliset ja ulkomaalaiset työttömät, aktivointiaste ja työllistymistä edistävät palvelut sekä avoimet työpaikat ja niiden sisältö. Tutustu tarkemmin ja lue tammikuun työllisyysanalyysi täältä.