Skip to main content

Kymenlaakso ennakoi

Ajankohtaista

Jaa tämä artikkeli

Artikkeli julkaistu: 10.10.2023

Kymenlaakson megatrendit 2023 – konkretiaa keskusteluun

Mitä megatrendit oikeastaan tarkoittavat käytännössä? Miten nämä kaikkiin ja kaikkialla vaikuttavat laajat muutosten kaaret näkyvät omassa ympäristössä? Juuri näihin kysymyksiin halutaan vastata Kymenlaakson megatrendit 2023 tarkastelun avulla. ThingLink-alustalle rakennettu pelillinen kokonaisuus nostaa keskusteluun Sitran megatrendi-katsaukseen pohjautuvia näkökulmia, jotka kiinnittyvät ajankohtaisiin kymenlaaksolaisiin aiheisiin.  

Kymenlaakson megatrendit 2023 -tarkastelu konkretisoi Sitran megatrendejä alueellisten esimerkkien avulla. ThingLink-alustalle on koottu yli 100 Kymenlaaksoa koskettavaa kysymystä ja moninäkökulmaiseen keskusteluun johdattelevia sisältöjä. Pelillinen kokonaisuus sopii päätöksenteon tueksi, innovoinnin, liiketoiminnan tai palvelujen suunnittelun pohjaksi tai laajentamaan yleissivistystä.  

Tarkastelua voidaan hyödyntää keskustelun avaajana ryhmässä tai vastauksia kysymyksiin voi pohtia itsenäisesti. Myös pelin keston ja laajuuden voi päättää itse: on mahdollista aloittaa alustalla eteneminen yhä uudestaan ja tutustua vaikka kaikkiin megatrendeihin tai tarkastella vain yhtä megatrendiä kerrallaan.  

Kymenlaakson megatrendit 2023 on syntynyt eri organisaatioille osoitettujen verkkokyselyjen ja keskustelujen sekä maakunnan virallisten ohjelmien pohjalta kootun teemottelun pohjalta. Tätä on täydennetty tiede- ja medialähteiden materiaalilla. Toisaalta selvää on, ettei yhteen koontiin ole mahtunut läheskään kaikki kiinnostavat asiat. Kymenlaakson megatrendit 2023 haastavat jokaista tarkastelemaan ympäristöään jatkossa myös megatrendien näkökulmasta: mihin kaikkeen ne vaikuttavatkin! 

Tutustu Kymenlaakson megatrendit 2023 Thinlink-alustaan tästä.

Lue lisää XAMKin blogista, jonka on kirjoittanut Kati Viljakainen, TKI-asiantuntija, Näkymä – tulevaisuusdataa päätöksentekoon -hanke