Skip to main content

Kymenlaakso ennakoi

Ajankohtaista

Jaa tämä artikkeli

Artikkeli julkaistu: 26.09.2019

Kymenlaaksossa työttömyys 7 prosentin laskussa

Elokuun työllisyyskatsauksen trendit (Kymenlaakson maakunta):

  • Työttömiä työnhakijoita 7 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä väheni 8 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 16 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 5 % vähemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä laski 14 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 9 %

Kymenlaaksossa oli elokuun lopussa yhteensä noin 8 500 työtöntä työnhakijaa, joka on lähes 700 henkilöä (-7 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Koko maassa oli työttömänä työnhakijana noin 232 600 henkilöä, joka on 4 % vähemmän kuin vuotta aiemmin Työttömien määrät vähenivät sekä Kouvolassa (-9 %) että Kotka-Haminan seudulla (-6 %). Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä väheni 8 % edellisvuoteen verrattuna. Koko maassa nuorten työttömien määrä väheni 6 %.

Pitkäaikaistyöttömyyden pitkään jatkunut vahva lasku on hieman hidastunut. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 16 % vähemmän kuin edellisvuonna (koko maa -14 %). Laajan työttömyyden (= työttömät + palveluissa olevat) piirissä olevien henkilöiden määrä on 1 300 vähemmän kuin viime vuonna (yhteismäärä 12 300).

Uusien avoimien työpaikkojen määrä vaihtelee paljon kuukausittain. Elokuun aikana Kymenlaaksossa oli avoinna 1 145 kpl uutta työpaikkaa, joka on 5 % (-65 kpl) vähemmän kuin vuosi sitten (koko maa + 14 %). Jos tarkastelujakso laajennetaan koko kuluvaan vuoteen, on avoimia työpaikkoja ollut 6 % enemmän. Valtaosa (86 %) tarjotuista työpaikoista oli yrityksissä.

Lisätietoja: www.temtyöllisyyskatsaus.fi (Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus)

Kaikille avoimet TEM työnvälitystilastot