Skip to main content

Kymenlaakso ennakoi

Ajankohtaista

Jaa tämä artikkeli

Artikkeli julkaistu: 16.01.2020

Pk-toimialabarometri : Sosiaali- ja terveyspalvelut

Pk-yritysten lähiajan suhdanneodotukset ovat heikentyneet kevään 2019 tilanteesta. Yleisiä suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku on +10, kun se keväällä oli +14.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialalla on eniten pk-yrityksiä, joilla ei ole kasvutavoitteita (34 %). Yrityksensä toiminnan loppumista ennakoi koko maan tapaan 4 % alan vastanneista. Investoinnit ovat pk-yrityksissä eniten toteutettuja uusiutumiseen liittyviä toimia. Koko maassa on panostettu toiseksi eniten henkilöstön koulutukseen, joka on toteutetuin toimi sosiaali- ja terveyspalveluiden alan pk-yrityksissä. Koko maan ja sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialaa edustavat pk-yritykset näkevät eniten kehittämistarvetta markkinoinnissa ja myynnissä. Seuraavaksi eniten kehittämistarvetta on henkilöstön kehittämisessä ja koulutuksessa.

Sosiaali- ja terveyspalveluita edustavissa pk-yrityksissä kilpailutilanne ja yritystoiminnan sääntely nähdään pahimpina kehittämisesteenä. Sosiaali- ja terveyspalveluita edustavissa pk-yrityksissä vientiä tai liiketoimintaa ulkomailla on tämän syksyn otoksessa viidellä prosentilla. Suoraa palvelujen vientiä on näistä noin joka kolmannella ja suoraa tavaroiden vientiä noin yhdellä kymmenestä.

Pk-toimialabarometri: sosiaali- ja terveyspalvelut